mandag 31. desember 2012

Julegave til voksne…

IMG_8885red

Det blir med årene ikke enklere å finne på gaver til voksne.  De fleste (inkludert oss selv) har stort sett det de trenger og skap og skuffer er fulle.  Men det er jo likevel koselig å gi en julegave. 
Før jul broderte jeg derfor på noen sett med håndklær som en liten morsom hilsen til enkelte voksne.  Rapportene etter julaften tyder på latter ved juletrærne rundt om.

Knytebukse med ugler i lomma

Ei snuppe vi kjenner godt og er veldig glad i fortjente også å få noe sydd til jul.  Mammaen hennes er en flink syerske men jeg vet at det er noe ho savner på sitt syrom, nemlig en coverpro med kantbåndsapparat...  Knytebukse var det derfor hintet om at stod på ønskelisten da knytebåndene på slike bukser er et herk å sy uten kantbåndsapparat.

IMG_8910red

Siden stofflageret her i huset ikke er helt tomt så dukket det opp litt lilla isoli som kunne brukes til bukse (fargen er mer lilla enn bildet viser).  Sammen med noen søte ugler ble det en knytebukse som jeg håper snuppa vil kunne bruke utover hele våren.

IMG_8911red

Store lommer med ugler inni.  Små snupper kan vel også trenge lommer til skatter de finner på sin vei?

Størrelse:  86 (men romslig i str.)
Mønster:  Jubel
Stoff:  Isoli og ribb fra Stoff&Stil. Ingen aning hvor uglene kommer fra...

søndag 30. desember 2012

Julegave til en ung mann

Å finne på julegaver til gutter er generelt ingen enkel oppgave.  Og når gutten har blitt en ung mann blir det virkelig ikke mye enklere...

I år endte til slutt valget på en praktisk gave.  Den unge mannen har flyttet hjemmefra og må følgelig lage sin egen mat de fleste dager.  Da kan det være kjekt å ha ei kokebok!  Valget falt på "Den rutete kokeboken" som tar for seg det meste av hva man trenger, både med hensyn til valg av råvarer og innføring i moderne matlagingsmetoder.

IMG_8896red

Men skal man lage mat bør man jo også ha et skikkelig forkle!  Kan vel hende man søler litt på veien til "Masterchef". 
Og det måtte jo bli et skikkelig mandig forkle, ellers regner jeg med at det ikke blir brukt...  Så det ble stripete i sort og hvitt og med en lomme med mottakerens navn på.  Ingen tvil om hvem sitt forkle dette er!

IMG_8891red

Mannen måtte stille opp som modell

lørdag 29. desember 2012

Julegaver til to gode gutter

Det har vært utrolig stille på bloggen i høst, av flere grunner.  Noen julegaver har blitt produsert og kunne selvfølgelig ikke vises fram før de var pakket opp på julaften.  Men det har også vært en travel høst på mange andre fronter med jobb, Tupperwaredemonstrasjoner, familie, hus og hjem.  Tid til å sy har det vært litt innimellom.

Disse julegavene ble delvis produsert på syhelg i Skjåk i oktober og har ligget pent og ventet på at julen skulle komme.  Først ut er en genser til en storbror på 3,5 år.  Tøff genser med hette, stor lomme og litt biler her og der.  Forhåpentligvis passende til en tøff storebror!

IMG_8807red

Den ikke lenger fullt så lille lillebroren på 10 måneder fikk body og knytebukse i julegave.

IMG_8817red

Størrelse:  Genser str. 104.  Body og knytebukse str. 80.
Mønster:  Genser fra Ottobre 4/2010, body fra Heilt Spesiell, knytebukse fra Jubel.
Stoff:  Ensfarget isoli og ribb i genser og bukse fra Stoff&Stil.  Jersey med monstertrucker og isoli med biler fra Sydilla.